Bejelentkezés
MIBEN MÁS? 2017-09-02T15:16:24+00:00

A lényeg a részletekben rejlik

Az anyai vérteszteknél a beolvasások száma olyan mint a TV készülékeknél a képernyő felbontása. A Verifi-teszt által beolvasott 28 millió adattal ez a ma kapható legrészletesebb vizsgálat.

Ismerje meg a lényeget  >

Az Illumina saját tesztje

A ma kapható anyai vértesztek vizsgálati hátterét az Illumina gépei biztosítják, azonban a legújabb fejlesztések mindig a saját tesztjében, a Verifi-tesztben jelennek meg a leghamarabb.

Tudja meg miért jó ez Önnek  >

A Verifi-teszt az amerikai Verinata Health (az Illumina Inc. tagja) által kifejlesztett, vérvételen alapuló magzati teszt. Ez volt az első úgynevezett nem-invazív magzati teszt, ami hiba nélkül képes volt kimutatni a keresett kromoszóma rendellenességeket. Ez hatalmas szakmai áttörésnek számított, ugyanis a Verifi-teszt előtt csak az invazív módszerek tudták nagy biztonsággal kimutatni a gyakori kromoszóma-rendellenességeket, s ezek az invazív módszerek együtt jártak a vetélés kockázatával. Az Illumina a folyamatos innovációnak köszönhetően megőrizte vezető helyét a magzati tesztek között.

Azzal, hogy Ön elhatározza, hogy egy magzati teszt elvégzésével megbizonyosodik arról, hogy születendő gyermekét nem veszélyezteti sem a Down-, sem az Edwards-, vagy a Patau-kór, felelősségteljes szülőként gondolkodik. A piacon ma, sokszor mindössze Down-kór tesztekként említett vizsgálatok sok mindenben hasonlóak, azonban legalább ennyi tényezőben különböznek is egymástól. Minden vizsgálat célja az, hogy kimutassa a keresett rendellenességeket, azonban a módszerek és a hatékonyságok már eltérnek egymástól.

A ma kapható számtalan teszt, vizsgálat közül nehéz kiválasztani a legjobbat. Mindenki a sajátjáról állítja azt, hogy a legtöbbet tud, ezért mielőtt választ, az Önnek fontos szempontok alapján hasonlítsa össze azokat. Felelősségteljes döntéséhez segítségképp összeállítottunk egy listát ami a MI legfőbb elvárásainkat tartalmazza egy anyai vérteszttel szemben. Hisszük, hogy a Verifi-teszt a ma elérhető legjobb teszt és reméljük, hogy listánk segít Önnek abban, hogy megtudja miben jobb, MIBEN MÁS.

Az illumina saját tesztje


Az amerikai Illumina Inc. a kifejlesztője a HiSeq 2500-nak, ami a ma kapható legtöbb anyai vérteszt elemzését végzi a vérvételt követően. A piacvezető Illumina folyamatos fejlesztéseinek és innovációinak eredményét 2013 óta saját tesztjében a Verifi-tesztben teszi elérhetővé. Teszi ezt mindazért, hogy a Verifi-tesztet választók a vizsgálat során már a legújabb kutatási eredményeket is igénybe vehessék és a lehető legkisebbre csökkentsék ezzel a rendellenességek kockázatát.

A fejlesztések eredményei ahogy eddig is, a jövőben is első körben a Verifi-teszt esetében kerülnek bevezetésre, a többi anyai vérteszt ezeket csak második illetve harmadik körben kapja meg. Ez az oka annak, hogy a Verifi-teszt mindig egy lépéssel mások előtt jár és ez az oka, hogy a ma kapható anyai vértesztek közül a Verifi-teszt vizsgálja a legtöbb adatot és mutatja ki a legtöbb kromoszóma rendellenességet.

A lényeg a részletekben rejlik


Az anyai vérteszteknél a beolvasások száma olyan mint a TV készülékeknél a képernyő felbontása. A Verifi-teszt által beolvasott adatok száma 28 millió, míg piacon ma elérhető anyai vértesztek rendre 5 és 16 millió adat közötti mennyiség beolvasására képesek.

A beolvasott anyagok mennyisége a TV készülékek felbontásánál a pixelek mennyiségéhez hasonlítható a legszemléletesebben. Minél több adatot vizsgál egy teszt, annál “élesebb” képet lát és annál pontosabb eredményt tud adni. A Verifi-teszt pontossága a többi tesztéhez képest olyan, mint egy tűéles kijelzőjű TV képe a gyenge felbontású pixeles TV-k képéhez képest.

verifi-r copy-transparent

ÖSSZEHASONLÍTÁSA A PIAC TÖBBI NEM-INVAZÍV PRENATÁLIS VIZSGÁLATÁVAL

* A táblázatokban közölt összehasonlító információk forrása az egyes – Magyarországon kapható – nem-invazív prenatláis vizsgálatok honlapjai.
A közölt adatok a 2017. június 1-i állapotot tükrözik.
** Massively Parallel Sequencing; *** Az összes kromoszóma triszómia vizsgálat 30.000 Ft felárral rendelhető; **** A mikrodeléciós panel 30.000 Ft felárral rendelhető

EREDMÉNYES

Az anyai vérteszteknél előfordulhat, hogy a vizsgálat sikertelen, s nem tud eredményt adni. A sikertelen tesztelési arány fontos jellemzője annak, hogy egy teszt mennyire megbízható, s mennyire használható a mindennapi klinikai gyakorlatban. Az egyes tesztek sikertelen tesztelési aránya egymástól eltérő. A sikertelen tesztelés a várandós anyukáknál és orvosaiknál is fokozott szorongáshoz és idegeskedéshez vezet, s az információnyeréshez szükséges vetélési kockázattal járó invazív beavatkozások számának emelkedését eredményezheti.

Ne elégedjen hát meg a sikertelen tesztelés magasabb kockázatával! Válassza a legjobbat! A többi teszthez képest az Illumina Verifi-tesztjének a legalacsonyabb a sikertelen tesztelési aránya. Míg más teszteknél minden 50. teszt (de van ahol minden 13. teszt!) sikertelenül végződik, addig a Verifi-teszt esetén ez csak minden 1000. tesztnél fordul elő.

time-to-kill-the-70-success-failure-rate

BIZTONSÁGOS

Bármilyen magzati teszt vagy vizsgálat elvégzésekor elsődeleges szempont és alapvető igény, hogy ne veszélyeztesse se az anya, se a magzat egészségét. A vizsgálat során az anya hasa végig érintetlen marad, ugyanis a Verifi-teszt a vizsgálathoz az anyától egy egyszerű vérvétel során az alkarból levett vért használ. Ez biztonságos és fájdalommentes módja a mintavételnek, szemben a méhlepény-mintavétellel, vagy magzatvíz-mintavétellel, ami vetélési kockázatot is magában hordoz.

amniocentezis_tu

PONTOS

Egy teszt pontosságának tekintetében könnyű elveszni a számok között, amit a reklámok és a marketing gyakran ki is használ. A számok azonban makacs tények és ahhoz, hogy különbséget tudjuk tenni a pontos illetve kevésbé pontos tesztek között, mindössze azok mérési adatait kell összehasonlítanunk. Egy nem-invazív teszt pontosságát a következő két adat képes objektív módon összehasonlíthatóvá tenni: a mérés precizitása és a teszt sikertelensége. Egy nem-invazív teszt adatait annál komolyabban lehet venni, a teszt annál precízebb lesz, minél több a mintából beolvasott adatok száma. A Verifi-tesztnél ez az érték 28 millió, szemben a többi vérteszt 5-16 milliós nagyságával.  A 28 millió adat beolvasása mellett a vizsgálat sikertelensége 0.07% alatti. A többi anyai vértesztnél csak 5-16 millió adat beolvasása történik, s ezek a tesztek akár 1.4-2%-os sikertelenségi rátával bírnak. A számok makacs tények.

GYORS

A Verifi-teszt – a Down-kór, Edwards-kór és Patau-kór kimutatására alkalmas anyai vérteszt – mindig gyors, a vérvételt követően akár 4-6 munkanapon belül megkaphatja a vizsgálati eredményeket ami több nappal rövidebb idő bizonyos tesztekhez képest. Ez a gyakorlatban minimum ennyivel kevesebb álmatlan éjszakát és a várakozással teli stressz ennyivel korábban való megszünését jelenti. Nálunk nincs lassú és gyors vizsgálat – a Verifi-teszt mindig gyors.

FEJLETT

A technológiai fejlesztéseknek köszönhetően a Verifi-teszt a többi vérteszttel szemben nem csak a 21-es, 18-as, 13-as triszómiákat és a számbeli nemi kromoszóma rendellenességeket képes kiszűrni, hanem a 9-es és 16-os triszómiát is vizsgálhatja. Ezen kívül a Verifi-teszt már a szubkromoszómális rendellenességek, bizonyos klinikailag jelentős mikrodeléció kimutatására is képes.

spiral

HATÉKONY

A Illumina által kifejlesztett vizsgálati módszer használatával a Verifi-teszt már 7-10ml vérmintából képes kimutatni a vizsgált kromoszóma rendellenességeket, ezért nem is veszünk le ennél többet Öntől a vérvételen. Fele annyi kellemetlenség, változatlan hatékonyság.

vervetel2

EGYÉRTELMŰ

Az ilyen jellegű kromoszóma rendellenesség vizsgálatok egyeten célja, hogy megállapítsa, hogy születendő gyermeke rendelkezik-e például a Down-kór, Edwards-kór vagy Patau-kór kialakulásáért felelős kromoszóma triszómiákkal, vagy sem. Sajnos a mai napig használatban vannak olyan vértesztek, amelyek az eredményeket arányszámokban, közelítő értékekben vagy valószínűségi mutatókban adják meg. A Verifi-teszt eredménye minden esetben egyértelmű, mellébeszélés és sallang mentes. Egyértelmű kérdésre egyértelmű válasz.

Ezen a webhelyen nem adunk orvosi tanácsokat! A webhelyen olvasható tájékoztatás nem minősül orvosi tanácsnak. Tudnia kell, hogy az általunk megadott tartalom általános tájékoztatás illetve ismeretterjesztés célját szolgálja, ezért nem használható egészségügyi problémák vagy betegségek diagnosztizálására vagy gyógyítására. Nem helyettesíti a szakszerű egészségügyi ellátást. Lehetséges, hogy az erről a webhelyről szerzett információk az Ön helyzetére nem vonatkoznak, vagy félreérthetők. Semmiféle felelősséget nem vállalunk azért, hogy Ön hogyan használja fel a webhelyünkről vett információkat. A honlap célja kizárólag a verifi-teszt és az IntelliGenetic Kft. szolgáltatásainak bemutatása, a honlapon szereplő információk célja kizárólag a figyelem felkeltése. Nem állítjuk, ill. nem garantáljuk, sem kifejezetten, sem hallgatólagosan, hogy a honlapon szereplő információk teljeskörűek vagy helytállóak, ezért amennyiben érdeklődik a termékünk iránt, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot és kérésére teljeskörűen tájékoztatjuk. Ha a saját helyzetével kapcsolatosan tanácsra van szüksége, forduljon a verifi teszt központok valamelyikéhez.

A Verifi-teszt magyarországi disztribútora az IntelliGenetic Kft.
1138 Budapest, Népfürdő u. 22. Duna Tower Irodaház B torony 15. emelet
Adószám: 24646644-2-41, Bankszámlaszám: OTP 11707024-20488488
Tel.: +36-1-700-1303 Fax: +36-1-700-1301

intelli_logo