Bejelentkezés
A vizsgálat előnyei 2020-07-29T23:14:26+00:00

A VIZSGÁLAT ELŐNYEI

Miért jobb a Verifi-teszt?

A Verifi-teszt számos olyan kulcs fontosságú előnnyel bír, ami kivívta a szakma elismerését és a szakorvosok első számú választásává tette világszerte. A Verifi-teszt általi eredmény nem egy sokféleképpen értékelhető kockázati pontszám, nem egy valószínűségi mutató, hanem egyértelmű határozott válasz. A Verifi-teszt sikeressége nem függ az anya életkorától, súlyától vagy attól, hogy melyik terhességi szakaszban van – minden körülmények között biztonságos eredményt ad.

JELENTKEZÉS VIZSGÁLATRA

A VERIFI-TESZT

Eredményes

Az anyai vérteszteknél előfordulhat, hogy a vizsgálat sikertelen, s nem tud eredményt adni. A sikertelen tesztelési arány fontos jellemzője annak, hogy egy teszt mennyire megbízható, s mennyire használható a mindennapi klinikai gyakorlatban. Az egyes tesztek sikertelen tesztelési aránya egymástól eltérő. A sikertelen tesztelés a várandós anyukáknál és orvosaiknál is fokozott szorongáshoz és idegeskedéshez vezet, s az információnyeréshez szükséges vetélési kockázattal járó invazív beavatkozások számának emelkedését eredményezheti.

Ne elégedjen hát meg a sikertelen tesztelés magasabb kockázatával! Válassza a legjobbat! A többi teszthez képest az Illumina Verifi-tesztjének a legalacsonyabb a sikertelen tesztelési aránya. Míg más teszteknél minden 50. teszt (de van ahol minden 13. teszt!) sikertelenül végződik, addig a Verifi-teszt esetén ez csak minden 1000. tesztnél fordul elő.

A VERIFI-TESZT

Biztonságos

Bármilyen magzati teszt vagy vizsgálat elvégzésekor elsődeleges szempont és alapvető igény, hogy ne veszélyeztesse se az anya, se a magzat egészségét. A vizsgálat során az anya hasa végig érintetlen marad, ugyanis a Verifi-teszt a vizsgálathoz az anyától egy egyszerű vérvétel során az alkarból levett vért használ. Ez biztonságos és fájdalommentes módja a mintavételnek, szemben a méhlepény-mintavétellel, vagy magzatvíz-mintavétellel, ami vetélési kockázatot is magában hordoz.

A VERIFI-TESZT

Pontos

Egy teszt pontosságának tekintetében könnyű elveszni a számok között, amit a reklámok és a marketing gyakran ki is használ. A számok azonban makacs tények és ahhoz, hogy különbséget tudjuk tenni a pontos illetve kevésbé pontos tesztek között, mindössze azok mérési adatait kell összehasonlítanunk. Egy nem-invazív teszt pontosságát a következő két adat képes objektív módon összehasonlíthatóvá tenni: a mérés precizitása és a teszt sikertelensége. Egy nem-invazív teszt adatait annál komolyabban lehet venni, a teszt annál precízebb lesz, minél több a mintából beolvasott adatok száma. A Verifi-tesztnél ez az érték 28 millió, szemben a többi vérteszt 5-16 milliós nagyságával. A 28 millió adat beolvasása mellett a vizsgálat sikertelensége 0.07% alatti. A többi anyai vértesztnél csak 5-16 millió adat beolvasása történik, s ezek a tesztek akár 1.4-2%-os sikertelenségi rátával bírnak. A számok makacs tények.

A VERIFI-TESZT

Gyors

A Verifi-teszt – a Down-kór, Edwards-kór és Patau-kór kimutatására alkalmas anyai vérteszt – mindig gyors, a vérvételt követően akár 4-6 munkanapon belül megkaphatja a vizsgálati eredményeket ami több nappal rövidebb idő bizonyos tesztekhez képest. Ez a gyakorlatban minimum ennyivel kevesebb álmatlan éjszakát és a várakozással teli stressz ennyivel korábban való megszünését jelenti. Nálunk nincs lassú és gyors vizsgálat – a Verifi-teszt mindig gyors.

A VERIFI-TESZT

Fejlett

A technológiai fejlesztéseknek köszönhetően a Verifi-teszt a többi vérteszttel szemben nem csak a 21-es, 18-as, 13-as triszómiákat és a számbeli nemi kromoszóma rendellenességeket képes kiszűrni, hanem a 9-es és 16-os triszómiát is vizsgálhatja. Ezen kívül a Verifi-teszt már a szubkromoszómális rendellenességek, bizonyos klinikailag jelentős mikrodeléció kimutatására is képes.

A VERIFI-TESZT

Hatékony

A Illumina által kifejlesztett vizsgálati módszer használatával a Verifi-teszt már 7-10ml vérmintából képes kimutatni a vizsgált kromoszóma rendellenességeket, ezért nem is veszünk le ennél többet Öntől a vérvételen. Fele annyi kellemetlenség, változatlan hatékonyság.

A VERIFI-TESZT

Egyértelmű

Az ilyen jellegű kromoszóma rendellenesség vizsgálatok egyeten célja, hogy megállapítsa, hogy születendő gyermeke rendelkezik-e például a Down-kór, Edwards-kór vagy Patau-kór kialakulásáért felelős kromoszóma triszómiákkal, vagy sem. Sajnos a mai napig használatban vannak olyan vértesztek, amelyek az eredményeket arányszámokban, közelítő értékekben vagy valószínűségi mutatókban adják meg. A Verifi-teszt eredménye minden esetben egyértelmű, mellébeszélés és sallang mentes. Egyértelmű kérdésre egyértelmű válasz.

VERIFI-TESZT

Szakmai információk

Az illumina saját tesztje

Az amerikai Illumina Inc. a kifejlesztője a HiSeq 2500-nak, ami a ma kapható legtöbb anyai vérteszt elemzését végzi a vérvételt követően. A piacvezető Illumina folyamatos fejlesztéseinek és innovációinak eredményét 2013 óta saját tesztjében a Verifi-tesztben teszi elérhetővé. A fejlesztések eredményei ahogy eddig is, a jövőben is első körben a Verifi-teszt esetében kerülnek bevezetésre, a többi anyai vérteszt ezeket csak második illetve harmadik körben kapja meg. Ez az oka annak, hogy a Verifi-teszt mindig egy lépéssel mások előtt jár és ez az oka, hogy a ma kapható anyai vértesztek közül a Verifi-teszt vizsgálja a legtöbb adatot és mutatja ki a legtöbb kromoszóma rendellenességet.

A beolvasások száma

Az anyai vérteszteknél a beolvasások száma olyan mint a TV készülékeknél a képernyő felbontása. A Verifi-teszt által beolvasott adatok száma 28 millió, míg piacon ma elérhető anyai vértesztek rendre 5 és 16 millió adat közötti mennyiség beolvasására képesek.

A beolvasott anyagok mennyisége a TV készülékek felbontásánál a pixelek mennyiségéhez hasonlítható a legszemléletesebben. Minél több adatot vizsgál egy teszt, annál “élesebb” képet lát és annál pontosabb eredményt tud adni. A Verifi-teszt pontossága a többi tesztéhez képest olyan, mint egy tűéles kijelzőjű TV képe a gyenge felbontású pixeles TV-k képéhez képest.